Tips om in uw nieuwe woning energiekosten te besparen

Home / Tips om in uw nieuwe woning energiekosten te besparen

Wanneer men het heeft over energie besparen, dan wordt er vaak gedacht aan consumenten die in hun woning energie willen besparen en zo kosten willen drukken. Consumenten hebben veel mogelijkheden op dit gebied. De eerste en makkelijkste manier is om gewoon bewuster om te gaan met de energie middelen. Ga bijvoorbeeld minder vaak onder de douche, of zet de verwarming een graadje lager.

Direct een besparing

geld energiebesparenDeze besparingen kunnen direct al een flinke besparing opleveren. Het lijkt misschien niet veel uit te halen, maar enkel de verwarming een graadje lager zetten kan u vele euro’s per jaar opleveren. Ook zijn er andere mogelijkheden als het gaat om ‘groene’ energie. Consumenten plaatsen bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler op het dak om op deze manier energie te besparen.

Maar niet enkel consumenten hebben interesse in het besparen van energie. Ook bij bedrijven is dit een hot topic. U kunt zich misschien wel voorstellen dat de energiekosten voor bedrijven ook behoorlijk hoog kunnen oplopen. In een kantoor werken immers vaak meerdere mensen en dit kan veel energie kosten. Natuurlijk is er veel stroom verbruik door het gebruik van de vele computers en servers binnen kantoren. Met een bewustere omgang van de energie kan ook hier veel winst behaald worden.

Bedrijven vaak ook interesse in energie besparing

Maar ook beginnen de bedrijven in Vlaanderen interesse te krijgen in het laten plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler laten plaatsen. Een interessante investering die op de lange termijn veel op kan leveren, of kan besparen. Aangezien er in kantoren vaak veel energie kan worden verbruikt kunnen de baten erg hoog zijn. Ook kan het interessant zijn om op deze manier naar buiten te treden. Het bedrijf draagt op deze manier toch een steentje bij aan het verminderen van CO2 uitstoot, iets waar veel aandacht voor is.

Dus alhoewel het bij energiebesparing vaak om consumenten gaan, is het lang niet altijd de enigste groep die energie kan besparen. Ook bedrijven met grote kantoren hebben veel interesse in het laten plaatsen van zonnepanelen.